Nagyvilág

Cathay a legkedveltebb légitársaság

A hongkongi Cathay Pacificot kedvelik a legjobban a világ légitársaságai közül az utasok, a legjobbnak választott európai szolgáltató a British Airways, a fapadosok között pedig az amerikai JetBlue nem talált legyőzőre – derül ki a brit Skytrax elemzéséből.

A Skytrax 94 ország több mint 12 millió válaszadójának véleményére alapozva készítette el a felmérését – írja a Napi Gazdaság. A kérdések az utazás egészét felölelték a jegyrendeléstől a landolásig, kitérve a késések gyakoriságára és a személyzet udvariasságára is. A Cathay Pacific mindenekelőtt az első osztályon, illetve a business classon utazók szimpátiáját nyerte el szolgáltatásai minőségével, de a szerényebb anyagi lehetőségekkel rendelkezők többsége is elégedetten nyilatkozott a céghez fűződő repülési élményeiről.

A legjobb fedélzeti konyha a Gulf Air gépein várja az első osztályon, illetve a business classon utazó utasokat, de akinek csak sima jegyre futja, annak leginkább a Thai Airways járatait érdemes választania, amennyiben szeret útközben falatozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik