Külföld

Szlovákiában terjeszkedik a Wienerberger

admin
admin

2005. 06. 02. 10:54

A világ vezető téglagyártója csütörtökön bejelentette, hogy két téglagyárat vásárol Szlovákiában A két észak-szlovákiai üzem kapacitása évi 80 millió tégla. A vételárat nem közölték.

A Seta vállalattól Rózsehegyen található és a Tehlena Martontól turócszentmártoni üzemet szerezte meg az osztrák társaság. Eddig a Wienerberger 28 millió eurót fektetett be Szlovákiában. Mostanáig két üzeme volt Szlovákiában, az egyik Pozsonytól 130 kilométerre keletre Aranyosmaróton, a másik Pozsonytól 60 kilométerre északkeletre Bolerázban. Az észak- és kelet-szlovákiai piacot eddig főleg Aranyosmarótról látták el, ezen a helyzeten könnyítenek az új beruházások.

A Wienerberger az első negyedévben 9,3 millió eurós adózott eredményt ért el, 15 százalékkal kevesebbet a tavalyi első negyedévi 11 milliónál. Az üzemi eredmény 25 százalékkal 16,1 millió euróra csökkent 21,6 millióhoz képest, a forgalom 7 százalékkal 333,8 millió euróra emelkedett 312,3 millióhoz képest. Az eredmények csökkenését a hosszú tél okozta gyenge forgalomnövekedéssel, a világgazdasági lassulással és nagyobb egyszeri leírásokkal magyarázták.

A közép-kelet-európai lassulást mindenekelőtt az okozta, hogy Magyarországon az új lakások építése gyenge volt, az állami lakástámogatás csökkentése miatt, írták a cég első negyedévi beszámolójában.

A cégnél egész évre az eredmények 10 százalékos gyarapodását valószínűsítik, a legtöbb piac pozitív vagy legalábbis stabil fejlődése alapján.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.