Nagyvilág

Nem Miskolcot választja a MAN

Nem érheti meglepetésként a miskolciakat a hír, mert számítottak rá, hogy kiesnek a versenyből, amit most megerősített a Korzár szlovák napilap.

A lap információi hivatkozva írja a Napi Gazdaság, hogy a német MAN teherautó-gyártó vagy a lengyel Strachowiczét, vagy a kelet-szlovákiai, a magyar határtól alig 20 kilométerre lévő Kenyhec (Kechnec) község ipari parkját választja új üzeme színhelyéül. A lap Hakan Samuelssonra, a konszern igazgatójára hivatkozva közölte, hogy néhány napon belül végleges döntés születik.

Konkoly József, Kenyhec polgármestere szerint sokat segítene, ha Szlovákia a MAN-tól vásárolna tehergépkocsikat a hadsereg számára. Erről a kérdésről egyébként már tárgyalt Mikulás Dzurinda kormányfővel, aki megígérte, hogy mindent megtesz az ügy érdekében. A cég kezdetben 750, a termelés felfutását követően pedig mintegy 7000 főt foglalkoztatna. Ha a MAN Nutzfahrzeuge a Kassa közeli Kenyhec mellett dönt, akkor az első teherautók 2007 második felében hagynák el a futószalagot. A térségünkbe települő gyár éves kapacitása 15 ezer teherautó lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik