Nagyvilág

Megőrizte első helyét a szerverpiacon a HP

Piaci átlagot meghaladó mértékű növekedésének köszönhetően a Hewlett Packard (HP) árbevétel szerint megosztott első helyen áll, eladott darabszám szerint pedig immár három éve őrzi első helyét a globális szerverpiacon.

A HP az előző évhez képest számított 0,9 százalékpontos növekedéssel érte el a megosztott első helyet szerverárbevétel alapján, míg az IBM árbevétele 1,4 százalékponttal esett vissza ugyanebben az időszakban.

A fontosabb húzószegmensekben (X86-os, blade és Intel Itanium 2 /EPIC/-alapú szerverek) a HP mind az eladott darabszámot, mind pedig árbevételt tekintve a piaci átlag felett teljesített 2004 és 2005 első negyedévét összevetve.

A HP az idei év első három hónapjában újfent biztosította első helyét UNIX-szerverek eladásából szerzett összárbevétel szempontjából. Sikerült növelnie árbevételét a felső kategóriás UNIX rendszerek szegmensében. A Windows operációs rendszert futtató szerverek szegmensében szintén a HP vezet árbevétel és eladott darabszám szerint. A HP a Linux szerverek piacán is megőrizte első helyét. Értékesítési volumenét 33,6, árbevételét pedig 29,8 százalékkal javította 2004 és 2005 első negyedéve között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik