Nagyvilág

Bombarobbanás Indonéziában

Életét vesztette tizenkilenc ember szombaton az indonéziai Tentena városában, miután két bomba is robbant egy zsúfolt piactéren - közölték rendőrségi források.

A város Sulawesi szigetén, olyan térségben fekszik, ahol három éven át több ezer emberéletet követelő keresztény-muzulmán összetűzések zajlottak. Mint a közép-sulawesi terület rendőrparancsnokának a helyettese elmondta, az első pokolgép a városközpontban lévő piactér szélén robbant fel; a második robbanószerkezet tizenöt perccel később lépett működésbe. A két detonáció tizenkilenc ember életét oltotta ki és mintegy húszat megsebesített.

Az El Shinta helyi rádióállomás jelentése szerint a második robbanás nagyobb erejű volt, mint az első. Tentena néhány tucat kilométerre délre fekszik a tengerparti Poso városától. A térségben a kilencvenes évek végén muzulmán-keresztény összecsapások törtek ki; a három éven át tartó ellenségeskedésben a 2001-ben kötött békemegállapodásig kétezer ember vesztette életét. A szombati kettős robbantásos merénylet után egyesek a felekezeti indíttatású erőszakos cselekmények felújulásától tartanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik