Nagyvilág

Megduplázta veszteségét a Mitsubishi

Egyetlen japán autógyártóként veszteséges volt a Mitsubishi Motors Corp. (MMC) az idei üzleti évben a jelentősen csökkenő hazai illetve amerikai forgalom miatt. A vállalatnál április elsején kezdődő üzleti évre is veszteségekkel számolnak.

A március 31-én lezárult üzleti évben 474,79 milliárd jenes (4,39 milliárd dollár) veszteséget könyveltek el a cégnél – írja a CNN online. Ez több mint a duplája az egy évvel korábbi 215,42 milliárd jennek. Az autógyártó legkorábban 2007 márciusától válhat ismét nyereségessé, az idei évre 64 milliárd jenes veszteséget becsülnek.

Az MMC nevét és arculatát alaposan megtépázták az utóbbi évek, és a cég vezetése szeretne ezen minél gyorsabban változtatni. Kisebb-nagyobb hibák miatt több alkalommal is vissza kellett kocsikat hívniuk, és a cég egyik volt vezető beosztású munkatársát letartóztatták. Az illető el akarta titkolni a hatóságok elől az egyik biztonsági problémát. A lapjelentések szerint legkevesebb két közúti halálesetnek ez a meghibásodás volt az oka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik