Nagyvilág

A Colas lett Magyarország második építőipari cége

A Colas csoport megvásárolta a zalaegerszegi székhelyű építőipari vállalkozást, a Hoffmann Rt.-t – írja a Világgazdaság. Az elsősorban útépítésekre szakosodott Colas-Hungária Építőipari Kft. ezzel Magyarország második legnagyobb építőipari vállalatává lépett elő.

A cég hazai leányvállalatának 2003-as árbevétele 51,9 milliárd forintot tett ki, ezzel a Figyelő szerint a 78. legnagyobb forgalmú hazai cég volt. A Hoffmann Rt. éves árbevétele 15 milliárd forint körülire tehető. Magyarországon a Colas piacvezetőnek számít az építőipari nyersanyagok termelésében és a közműépítésben egyaránt. A több mint háromszáz főt foglalkoztató Hoffmann Rt.-nek nyolc hazai nagyvárosban található kirendeltsége, s három aszfaltkeverő üzeme van.

A tulajdonosváltásból a Hoffmann is profitál, hiszen építőipari alapanyagokhoz házon belül juthat hozzá, tekintettel arra, hogy a Colas piacvezetőnek számít az ásványi nyersanyagok termelésében. A főként a keleti országrészben tevékenykedő Colas viszont azzal nyer, hogy beléphet a dunántúli piacra.

Az adásvételt követően az eddig hazai magánszemélyek tulajdonában álló Hoffmann Rt. a Colason keresztül a világ harmadik legnagyobb építőipari vállalkozásához, a Bouygues csoporthoz tartozik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik