Nagyvilág

A Vivendi beperli a Deutsche Telekomot

A Vivendi Universal francia távközlési társaság eljárást kezdeményezett a Deutsche Telekom ellen, és 2,2 milliárd eurót követel a német távközlési vállalattól.

A Vivendi közleményében azzal vádolta meg a német vállalatot, hogy az jogtalanul és előzetes értesítés nélkül szakította meg tavaly a PTC, a legnagyobb lengyel mobiltelefon társaság jövőjéről folytatott tárgyalásokat. A Vivendi azt állítja, hogy a Deutsche Telekom azért élt a jogszerűtlen módszerrel, hogy minél olcsóbban szerezze meg a PTC részvényeit.

A Vivendi tavaly még 1 milliárd euróért akart túladni a PTC-ben meglévő részesedésén, a keddi perindítással azonban fordulatot jelez a két konszern egyre élesebb vitájában.

A Deutsche Telekom tavaly a PTC-ről folytatott egyeztetések összeomlása után egy bécsi bírósághoz fordult, amely érvénytelennek minősítette az Elektrim SA lengyel konglomerátum kezében lévő PTC-papírok Vivendinek történő értékesítését.

Jelenleg a PTC 49 százalékban a Deutsche Telekom tulajdona, a fennmaradó részen az Eletkrim Telekommunikacija, a Vivendi és az Elektrim közös tulajdonában lévő cég osztozkodik.

A Vivendi kártérítési igényét azzal alapozza meg, hogy állítása szerint 1,8 milliárd eurót veszít a lengyel vállalatban eszközölt befektetései után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik