Nagyvilág

Újabb robbantások Irakban

Huszonhét halálos áldozatot követelt egy öngyilkos merénylet reggel az iraki Tikrítben. Az észak-iraki Hávíjában, Bagdadtól 240 kilométerre ugyanakkor 30 halálos áldozata volt egy merényletnek.

A tikríti rendőrség szerint a merénylő a város egy kis piacán robbantotta fel magát a gépkocsijával, egy rendőrőrs közelében. Miután az őrs őrei megakadályozták, hogy az épülethez hajtson, belerohant a piaci tömegbe, ahol sokan várakoztak alkalmi munkára. A halálos áldozatok többségében civilek, 60-an sebesültek meg a támadásban.

30 halálos áldozatot követelt egy merénylet szerdán reggel az észak-iraki Hávíjában. A helyi rendőrség és az al-Arábíja televíziós csatorna egybehangzó jelentése szerint gépkocsiba rejtett pokolgép robbant fel egy rendőr- és hadsereg-toborzó központ előtt. A terrorakcióban több tucatnyian megsebesültek. Egyelőre a hatóságok nem tudják, hogy öngyilkos merénylet történt-e vagy pedig egy a helyszínen parkoló gépkocsiban elhelyezett robbanószerkezetet léptettek működésbe távirányítással.

Négyen meghaltak és több tucatnyian megsebesültek szerdán reggel Bagdadban két, pokolgépet rejtő gépkocsi robbanásában. Az iraki belügyminisztérium illetékesének közlése szerint az akciókat a főváros déli, illetve nyugati körzetében követték el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik