Nagyvilág

A turistákat is érintheti a görög és olasz sztrájk

Munkabeszüntetést tartanak ma a görög szakszervezetek, csütörtök estétől pedig az olasz vasútasok is, mely fennakadást okozhat a turisták életében is.

Görögországban a szakszervezetek szerdára egész napos általános sztrájkot hirdettek, ami a turisták utazásában és ellátásában is fennakadásokkal jár majd. Az akciót arra hivatkozva hirdették meg, hogy az idén a Munka ünnepére járó szabadnapot nem kaphatták meg, mert vasárnapra esett és a kormány nem adott helyette ünneplési lehetőséget.

Munkabeszüntetést tartanak csütörtökön este 9 órától péntek este 9 óráig az olasz vasutasok is, ez idő alatt az olasz vasutakon bizonytalan lesz a közlekedés, járatkimaradásokra, késésekre kell számítani. A MÁV Rt. Kommunikációs Igazgatósága szerint a sztrájk érinti a magyar-olasz vasúti összeköttetést, a Venezia és a Goldoni nemzetközi vonatjáratok utasait is. A május12/13-i Venezia csak Budapest keleti pályaudvar-Ljubljana között közlekedik, május 13-án a sztrájk után 50 perc késéssel indul Budapestre Velencéből. Május 13-án a Goldoni vonatpár közlekedése az olasz vasúton elmarad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik