Nagyvilág

Magyarországot nem érinti az IBM leépítés

Az IBM minap bejelentette, hogy elbocsát 10-13 ezer alkalmazottat. A Népszabadság cikke szerint az e leépítés nem érinti hazánkat, sőt az amerikai óriásvállalat Magyarországon 700 új munkahelyet teremt.

A világ vezető informatikai cége, az összesen 322 ezer embert foglalkoztató amerikai óriásvállalat azért kényszerül erre a lépésre mert az EU és azon belül elsősorban az eurózóna igen gyenge gazdasági teljesítményt nyújt. A létszámot elsősorban Németországban, Franciaországban és Olaszországban csökkentik. A magas bérszínvonalú országokból telepítenek át állásokat olcsóbb helyekre, és emellett átalakul a vállalat szervezeti rendje is.

Bár az IBM az EU borús kilátásait említette okként, a leépítés Magyarországot nem érinti. Sőt, a valójában már korábban megkezdett, most felgyorsított átalakítás keretében idén márciusban Budapesten bejelentették, hogy a cég 700 új munkahelyet teremt és 6,5 milliárd forintot ruház be. A magyar szakemberek pénzügyi, beszerzési, ügyfélszolgálati tevékenységet végeznek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik