Nagyvilág

Negyedével nőtt idén az Unilever profitja

Az utóbbi két évben értékesítési nehézségekkel küszködő brit-holland élelmiszeripari és vegyes háztartásicikk-gyártó, a Unilever az első negyedévről biztató adatokat közölt. Az adózott eredménye 24 százalékkal meghaladta a tavalyi első negyedévit.

Az üzemi eredmény 8 százalékkal 1,416 milliárd euróra nőtt, benne 73 millió euróval, amely részesedések eladásából származott. A forgalom 2 százalékkal 9,266 milliárd euróra emelkedett, szervesen – vagyis a valutaárfolyamok és a csoport-összetétel változásait leszámítva – 6 százalékos volt a forgalomnövekedés.

Ez év elejétől a társaság a vezetés egységesítésével és szerkezetváltással próbál változtatni a gazdálkodási struktúrán. Ennek költsége a forgalom 0,5-1 százalékát teszi ki. Mindenekelőtt hétről négyre csökkentik a felső vezetés létszámát. Feladták a duális vezetési szerkezetet: a 75 éves hagyománnyal szakítva véget vetettek a két elnök, két igazgatótanács rendszerének, és a holland elnököt, Antony Burgmanst nem-ügyvezető elnökké, az angol elnököt, Patrick Cescaut pedig vezérigazgatóvá nevezték ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik