Nagyvilág

Robbanás a New York-i brit konzulátusnál

A rendőrség emberei robbanóanyag maradványokat találtak a New York-i brit konzulátus előtt azt követően, hogy a reggeli órákban egy robbanás rázta meg a környéket. Személyi sérülés a BBC online információi szerint nem történt.

A helyi rendőrség képviselője elmondta, hogy az épület előtt található virágládában, helyi idő szerint hajnali 3 óra 35 perckor lépett működésbe a szerkezet, amely csak minimális anyagi kárt okozott. Egyes fültanúk két robbanást véltek hallani.


A konzulátus egyik földszinti ablaka, valamint egy az épület előtt parkoló autó ablaka betört. A rendőrség két háztömbnyi körben lezárta a környéket, és nagy erőkkel, többek között helikopterek bevetésével vizsgálja a helyszínt. A diplomáciai testület épülete New York egyik legelegánsabb utcájában, a Central Parktól csupán pár saroknyira lévő Harmadik sugárúton történt az Ötvenkettedik utca sarkánál.


A robbanószerkezetek felépítéséről a manhattanai rendőrség szóvivője azt mondta, hogy azok két játékkézigránátból készültek, belsejükbe puskaport és gyújtószerkezetet helyeztek. A robbanás során egy darab beton lerepült abból a beton virágtartóból, amelybe elhelyezték a robbanószerkezeteket.


Nagy-Britanniában a mai nap során többmillióan járulnak a szavazóhelységekbe, hogy a leendő kormányt megválasszák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik