Közélet

Megszólalt az Árpád hídi balesetben vétlen taxi sofőrje

A Deák térről Óbudára tartott három utasával múlt szerdán késő este az a taxisofőr, akinek az autója érintett volt a múlt szerdai Árpád hídi tragédiában.

Nagy Tamás a kórházi ágyról adott interjút a Blikknek, mert bár csodával határos módon ő is és az utasai is életben maradtak, nagyon komoly sérüléseket szenvedett. „Szegycsonttörés, sérv a belső szerveim melletti rekeszben, a lábamban izomhúzódások, agyrázkódás és jó néhány seb, heg, valamint karcolás a testemen mindenhol” – sorolta a férfi, aki múlt szerda óta legalább már az intenzívet elhagyhatta.

A baleset előtti percek teljesen kiestek neki, csak a becsapódás pillanata van meg, amikor rárepült a Suzuki. A kiérkező mentők hangjára viszont jól emlékszik, és nem is fogja elfelejteni. Amikor azt hallotta, három halott van, fogalma sem volt, hogy kik lehetnek azok, próbált mozgolódni, de nagyon be volt szorulva.

Mindenem fájt, az orromból és a fejemből csöpögött a vér, s üvegszilánkok hevertek mindenhol. Egy darabig hallottam az utasaim hangját, aztán elájultam, utána már a csak a kórházban tértem magamhoz

– mondta a férfi, akit a kórházban hallgattak ki a rendőrök, de akkor még az utasaira sem emlékezett.

Múlt szerdán este a balesetet okozó férfi (akiről később kiderült, hogy kábítószerezett) a Tavasz utcában odalépett egy parkoló taxihoz, bepattant a járműbe, majd miután dulakodás alakult ki a kocsi tulajdonosával, elhajtott a helyszínről. A forgalommal szemben, nagy sebességgel felhajtott az Árpád hídra, ahol balesetet okozott. Itt azonban nem állt meg, és továbbhajtott Pest felé. Ezt követően, a margitszigeti bejárónál történt a balesetsorozat második része, amelyben egy szürke Suzuki és Nagy Tamás autója volt érintett. A balesetet okozó 43 éves férfi, és a Suzukiban ülő 34 éves férfi és 32 éves nő a helyszínen meghalt.

Kapcsolódó
Kapcsolódó
Szombaton lett volna az esküvője az Árpád hídi tragédiában meghalt párnak
A baleset előtt épp a meghívókat kézbesítették a vendégeknek, akkor történt a végzetes baleset, amikor hazafelé tartottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik