Közélet

A MÁV-Volánnál is beköszöntött a nyár, szombattól főszezoni menetrend szerint közlekednek a csoport balatoni járatai

Szajki Bálint / 24.hu
Kilátás a Siófokhoz tartozó Törekin, a Jódi hegyen 2023. november 6-án.
Szajki Bálint / 24.hu
Kilátás a Siófokhoz tartozó Törekin, a Jódi hegyen 2023. november 6-án.

Szombattól már a főszezoni menetrend szerint közlekednek a MÁV-VOLÁN-csoport balatoni járatai – közölték az MTI-vel. Ez az előszezoni időszaknál gyakoribb vonatközlekedéssel, több IC-kocsival és motorvonattal, valamint javuló szolgáltatásokkal teszi kényelmesebbé a balatoni kirándulásokat az utazóknak.

Szombattól a csoport a keleti országrészt – Miskolc, Debrecen, Békéscsaba, Szeged és Szolnok térségét – is közvetlen járatokkal kapcsolja össze a Balatonnal. A közlemény szerint a Volánbusz helyközi és helyi járataival az ország számos térségéből megkönnyíti a Balatonnál nyaralók és kirándulók közlekedését, és szintén számos térségből biztosít közvetlen eljutást a tóhoz.

Az utasok visszajelzései alapján, próbaüzem jelleggel a nyári menetrendi időszakra fakultatív helybiztosítási lehetőséget vezetnek be a Kék Hullám, a Tópart és a Balaton InterCityk 300 forintos helyjeggyel igénybe vehető kocsijaiban a vonatok helyjegy nélküli, azaz a Balaton-parti szakaszán. Ugyanez a helyzet lesz érvényes a Szombathelyig közlekedő Kék Hullám IC vonatok esetében egészen Vas megye központjáig.

Az utazáshoz a MÁV-VOLÁN-csoport új útvonaltervező-szolgáltatását, az EMMA-t ajánlják, amivel az emma.mav.hu oldalon egyszerűen és megbízhatóan megtervezhető az utazás akár vonattal, akár autóbusszal vagy ezek kombinációjával szeretnénk eljutni a Balatonhoz.

Kapcsolódó
Kapcsolódó
Negyvenévesnél is idősebb dízelmozdonyokkal vág neki a MÁV az északi Balaton-parton a turistaszezonnak
Egyesek szerint az új dízelmozdonyok alkalmatlanok a mellékvonali járműkrízis megoldására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik