Közélet

Két magyar szurkolót előállítottak a válogatott meccsének napján, el kellett hagyniuk Stuttgartot

Tom Weller / dpa Picture-Alliance via AFP
Tom Weller / dpa Picture-Alliance via AFP

Szerdán, a német-magyar (2-0) futball-Eb mérkőzés napján huszonhét magyarral szemben indult eljárás Stuttgartban. Szijjártó Péter csütörtök késő esti Facebook-posztjában arról írt, hogy az ügyek döntő többségét a németországi magyar konzulok segítségével még a helyszínen sikerült rendezni, két ember azonban garázdaság vádjával őrizetbe került aznap.

A külügy és külgazdasági miniszter hozzátette, hogy „a velük szemben folytatott eljárást folyamatosan figyelemmel kísértük, konzuljaink ma hajnalba nyúlóan a rendőrőrsön voltak, és a német hatóságok is gyorsított rendben tárgyalták az ügyeket.”

Szijjártó azt írta, hogy a legfrissebb tájékoztatás szerint mindkét őrizetbe vett magyart elengedték az esti órákban, és mivel nem rendelkeztek jeggyel a válogatott vasárnapi mérkőzésére, ezért a kiszabott büntetésük mellett azonnal el kellett hagyniuk Stuttgartot.

„Természetesen mindketten eleget tettek a német rendőrség felhívásának és már úton vannak haza, mi pedig továbbra is minden magyar állampolgár érdekének védelmében fel fogunk lépni” – fogalmazott.

A nemzeti csapat szerdai meccséről írt helyszíni riportunkat itt, elemzésünket pedig itt olvashatja.

Kapcsolódó
„Jó része lenni ennek az egésznek, jó élmény volt az eredményt leszámítva” – a magyar szurkolóknak nem szegte kedvét a vereség
A magyar szurkolók 8-9 órányi vonatozás után alig várták, hogy lássák kedvenceiket Stuttgartban, akadtak olyanok is, akik a nyaralásba vonták be a németek elleni meccset. A végeredmény ugyan nem volt ideális, mégis sokan elégedetten távoztak. Riport.
Kapcsolódó
Tesztelni tudtuk a németek gyenge pontjait, de a pontszerzéshez ez sem volt elég
A Svájc elleni első félidő a múlté, Németország ellen már az a magyar válogatott játszott, amelyet az Eb előtt vártunk. Marco Rossi összekapta a csapatot, a védekezés feszes volt, az első félidőben kontrákkal is teszteltük a német csapat gyenge pontjait, de szerencse nélkül ez pontszerzéshez sem lehetett elég. Elemzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik