Közélet

Óbuda fideszes polgármesterjelöltje bemutatkozott a kerületi lapban, egyből helyreigazították

Varga Jennifer / 24.hu
(b-j) Ferenczi Orsolya, Bús Balázs A 2024-es Békemeneten.
Varga Jennifer / 24.hu
(b-j) Ferenczi Orsolya, Bús Balázs A 2024-es Békemeneten.

Nem mindennapi adok-kapok zajlott le az Óbudai Újság legújabb számában, amelyben a kerületi polgármesterek bemutatkoztak a vasárnapi választás előtt. Bús Balázs, Óbuda fideszes polgármesterjelöltje bemutatkozószövegében arról ír, hogy a közpénzből működő lap szerinte az elmúlt öt évben „egyszer sem biztosított számára megjelenési lehetőséget, ellenben a legalantasabb rágalmakkal és minden alapot nélkülöző hazugságokkal támadták lapszámról lapszámra”. Bús szerint az újságot számos alkalommal marasztaltak el választási szabályszegésért, és „a korrupció melegágyaként fejtette ki 5 éven keresztül Kiss László és Szabó Tímea gyűlöletpropagandáját”.

A hvg.hu vette észre, hogy Búsnak a fent ecsetelt bemutatkozása – a lapot ide kattintva olvashatják – mellett rögtön feltűnik egy piros „Szerkesztői helyreigazítás a következő oldalon” keretes szöveg. A cikkben aztán Pion István főszerkesztő felsorolja, szerinte hány ponton állított valótlan információkat a volt polgármester, és azt is, hogy ezzel szemben mi az igazság.

Bús, aki korábban már volt III. kerületi polgármester, hosszasan ekézi az Óbudai Újságot, érdemi mondandója nincs is a bemutatkozásában, a választókat inkább arra kéri, nézzék meg a személyes honlapját, és kövessék a Facebook-oldalát, illetve azt az egy ígéretet teszi, hogy megválasztása esetén „gyűlöletkeltő propaganda helyett újra Óbuda-Békásmegyerről, az itt élők nagyszerű eredményeiről, valamint kerületünk mindennapjairól szóló híreket olvashatnak majd” – foglalta össze a szöveg tartalmát a hvg.hu.

Pion ezzel szemben arról írt, hogy számos alkalommal beszámoltak a politikus kerületi tevékenységéről, „sőt, saját maga által írt cikket, véleménycikket, vagyis publicisztikát” is közöltek. „Semmilyen rágalommal vagy hazugsággal, sem alantassal, sem másmilyennel nem támadtuk” – fogalmazott a főszerkesztő, majd megjegyzi még, hogy a regnáló szerkesztőséget soha, semmilyen szabálysértésért nem marasztalta el egyetlen hatóság sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik