Közélet

Afrikai vadászaton is volt a közétkeztetési pénzekkel kitömött sümegi fideszes képviselő

FACEBOOK
FACEBOOK

Sümegen az 1990-es rendszerváltás óta nem volt ekkora összegű önkormányzati tranzakció, mint amekkora az önkormányzat egyik fideszes képviselője körül zajlott – állítja a Veszprém megyei kisváros nyomtatásban terjesztett ellenzéki lapja.

A Sümegi Szó cikkében azt írta a szintén fideszes irányítás alatt álló polgármesteri hivataltól kapott dokumentumok alapján, hogy Remete József képviselő cége, a Remete Kft. a mostani önkormányzati ciklus ideje alatt 625 millió forintnyi megrendelést kapott a várostól közétkeztetés és állófogadás jogcímen.

A lap hosszan ír arról, hogy a település méreteihez és költségvetéséhez képest óriási üzletről eddig nem voltak nyilvános információk, az adatokat csak egy közérdekű adatigénylésre adta ki Végh László polgármester.

A papírokból az derült ki, hogy az önkormányzat mellett a művelődési központ, az óvoda, a közszolgáltatásokért felelős cég, sőt még a roma önkormányzat is Remete képviselőtől rendelte az ételeket.

A lap arról is ír, hogy a kisvárosi képviselőnek meglehetősen jól mehetett, mert a közösségi oldalán rengeteg drága utazásról töltött fel képeket, többek között olyan afrikai utazásokról is, amelyek nagyvadakra vadászva mutatják be Remetét.

Az Opten szerint meglehetősen nagyrészt képviseltek a közpénzes megrendelések a cég forgalmában. A mérlegadatok szerint ugyanis 2019 és 2022 között mintegy 850 millió forint volt a kft. összbevétele.

Két éve jogerősen bűnösnek találta a bíróság természetkárosítás miatt sümegi fideszes képviselőt, mert Remete József egy kitömött barna medvét vásárolt meg 2020 elején 400 euróért (145 ezer forint), majd ugyanennyiért eladta egy budapesti férfinak, aki történetesen Sümeg díszpolgára volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik