Közélet

„Szívesen likvidálnálak ingyen és bérmentve a magyar fejlesztésű mesterlövész puskával” – üzeni a Mi Hazánk volt jelöltje Magyar Péter támogatójának

A rendőrség büntetőeljárást indított Forgács Béla, a Mi Hazánk balástyai képviselőjelöltje ellen – aki korábban maga is a rendőrségnél dolgozott –, mert halálosan megfenyegette Magyar Péter egy Angliában élő támogatóját, Láng Balázst – írja a Blikk. A férfit gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség.

Én a szívemre teszem a kezem, és őszintén mondom: te egy mocsok féreg vagy. Szívesen likvidálnálak ingyen és bérmentve a Gepard M1 magyar fejlesztésű mesterlövész puskával, amit lehetőségem volt kipróbálni a közelmúltban… Csak egy a baj, nem szenvednél egy pillanatot sem, mert darabokra szaggatna egy szempillantás alatt

– ez az üzenet fogadta a közelmúltban Láng Balázs civil aktivistát, a BBC egykori szerkesztőjét, illetve az MSZP egykori kommunikációs igazgatóját a Facebook-oldalán.

Az öt éve Nagy-Britanniában élő Láng arról beszélt a lapnak, hogy a Fidesz jó ideje őt próbálja beállítani Magyar külföldi finanszírozójaként, ami szerinte a „vicc kategóriája”. „A legtöbb fenyegetést azóta kapom, hogy a Talpra Külföldön Élő Magyarok nevű Facebook-csoportom általam nem is ismert tagjai elsütöttek egy-két humorosnak szánt Orbán-ellenes kommentet egy poszt alatt” – mondta.

A Mi Hazánk az esettel kapcsolatban azt válaszolta a Blikknek, hogy Forgács magánvéleményt fogalmazott meg, „hirtelen felindulásból és meggondolatlanul”. Ezzel szemben a párt politikai eszközökkel akarja legyőzni Magyar Péter „globalista pártját”. A Mi Hazánk közölte azt is, hogy a férfi visszalépett a jelöltségtől a Csongrád-Csanád megyei településen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik