Közélet

Matolcsy a BME díszpolgára lett

BME Facebook-oldala
BME Facebook-oldala

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) díszpolgári címet adományozott Matolcsy Györgynek, melyet a jegybank elnöke szombaton vett át ünnepélyes keretek között az egyetem Szenátusi Ülésén, közölte az MNB szombaton.

Matolcsy György kezdeményezésére 2019-ben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) stratégiai együttműködési megállapodást kötött a pénzügyi, közgazdasági és gazdálkodástudományi gondolkodás fejlesztésére.

A két intézmény célja, hogy a műszaki innovációk üzleti és társadalmi értékének feltárásán és bemutatásán keresztül fejlesszék Magyarország nemzeti versenyképességét.

A Magyar Nemzeti Bank elnöke fontos célnak tekinti a jegybank és a BME nemzetközi kapcsolatainak fejlesztését és kiépítését, továbbá támogatja vezető nemzetközi hírű kutatók, tudósok meghívását, hogy ezáltal is erősítsék a szakmai, tudományos párbeszédet.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ünnepi Szenátusi Ülésén Czigány Tibor rektor adta át a díszpolgári címet Matolcsy Györgynek. Beszédében az egyetem rektora méltatta a jegybank elnökének a jövő generációinak szemléletformálásában, az egyetem oktatási, kutatási programjának előmozdításában, valamint a fenntartható jövő létrehozása érdekében végzett, Műegyetemet támogató tevékenységét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik