Közélet

Több tucat magyar rendőrt indítottak a szerb-észak-macedón határra

Molnár Edvárd / MTI
Molnár Edvárd / MTI

Újabb rendőri kontingens indult Szerbiába, amely a szerb rendőrséggel együttműködve az szerb-észak-macedón határon teljesít majd szolgálatot az „illegális migráció” megakadályozása érdekében – írja az MTI az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) keddi közleményére hivatkozva.

A huszonkilenc fős kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják

– tartalmazza a közlemény. Mint írták: a magyar rendőrök elsődleges feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.

A magyar rendőrök azonban nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek majd szolgálatot, hanem a „mélységi területeken” található utakon is.

Balázs László, az ORFK határrendészeti főosztályának vezetője szerint a magyar és a szerb rendőrség szoros együttműködésének köszönhetően a déli határszakaszon csökkent az illegális határátlépési kísérletek száma – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik