Közélet

Vihar miatt kellett lemondani Trump naggyűlését

Jim Watson / AFP
Jim Watson / AFP
A volt elnök vitára hívta Joe Bident.

A héten megkezdődött New York-i büntetőpere óta első naggyűlését tartotta volna szombaton Donald Trump az észak-karolinai Wilmington repterén. A szabadtéri eseményt azonban nem sokkal a kezdés előtt le kellett mondani, ugyanis egy vihar közeledett, így a több ezres tömeg végül csalódottan távozott a helyszínről. A második elnöki ciklusáért kampányoló Trump azt írta, lesújtva érzi magát a döntés miatt, de az összegyűltek biztonságát kellett szem előtt tartaniuk, egyben megígérte híveinek, hogy egy későbbi időpontban bepótolják a gyűlést, amit „nagyobb és jobb” lesz, mint a szombati lett volna.

Ezzel párhuzamosan Trump vitára hívta demokrata riválisát, Joe Bident, és csupa nagybetűvel írta saját közösségi oldalán, hogy AKÁRHOL AKÁRMIKOR hajlandó vitázni a jelenlegi elnökkel.

Trump amúgy a hét jelentős részét egy manhatteni bíróságon töltötte, ahol megkezdődött első büntetőpere. A vád szerint a volt elnök törvénybe ütköző módon kampányköltségként tüntetett fel még 2016-os választási kampánya idején egy nagyobb összegű kifizetést, amelyet többek között egy korábbi felnőttfilmes színésznőnek szántak annak fejében, hogy ne beszéljen a nyilvánosság előtt arról, hogy a 2000-es évek elején ismerte az akkor üzletemberként tevékenykedő Donald Trumpot. A vádiratban 34 rendbeli bűncselekmény szerepel, ami súlyos börtönnel büntethető.

A 12 esküdt kiválasztása nehezen ment, de végül megörtént, pénteken viszont egy férfi felgyújtotta magát a bíróság előtt, azóta bele is halt sérüléseibe.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik