Közélet

Szentkirályi Alexandra: Orbán Viktor megdicsérte a kampányomat

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Válaszolt a Telexnek pár kérdésre Szentkirályi Alexandra a Fidesz főpolgármester-jelöltje szombaton kampányolás közben. Orbán Viktorral kapcsolatban azt mondta: abszolút „érzem magam mögött miniszterelnök úr támogatását”, hozzátéve: pénteken találkozott Orbánnal, a Fidesz kampánynyitó rendezvényén váltottak néhány szót.

Kaptam tőle biztató szavakat, dicsérte ő is a kampányomat, de nekem nyilván ugyanennyire számít az a sok száz budapesti választó, akiktől eddig nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam.

Azt is mondta a volt kormányszóvivő:

Számítok arra, hogy a miniszterelnök úr kicsit később még aktívan részt fog venni személyesen is a kampányomban. Örülnék neki.

Arra nem válaszolt egyértelműen, hogy vitázna-e Karácsony Gergellyel. „Ha a valódi jelöltekkel, valódi irányítókkal lehet vitatkozni, akkor állok elébe, de azt gondolom, hogy az nem Karácsony Gergely, hanem Gyurcsány Ferenc.”

Szentkirályi azt is mondta: Orbánnak nincsenek „régi, bukott, az országot csődbe vivő miniszterei”, mint Gyurcsánynak, akiket 2019 után elhelyeztek a Karácsony Gergely vezette fővárosnál. „Leülök vitatkozni azzal, aki az irányítási pozícióban van. Karácsony Gergely nincs irányítási pozícióban a fővárosban.”

Arra, hogy visszalépne-e Vitézy javára, azt válaszolta:

Egyáltalán nem tartom reálisnak, hogy engem elüssön a sárga villamos.

Korábban beszámoltunk arról, hogy nem fogott kezet Magyar Péterrel Hidvéghi Balázs, Szentkirályi Alexandra kampányfőnöke, amikor a Tisza Párt jelöltje sok sikert kívánt neki. Amikor most Magyar Péter odalépett Szentkirályi Alexandrához, hogy szintén sok sikert kívánjon, azt mondta:

Esetleg a gyurcsányozáson kívül valami konkrét programot adjatok Budapestnek.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje elfogadta a kézfogást, és azt felelte:

Én az orbánozás abbahagyását javaslom neked.

Kapcsolódó
„Becstelen emberrel nem fogok kezet” – így utasította vissza Magyar Pétert Szentkirályi kampányfőnöke
Hidvéghi Balázs visszautasította a Tisza Párt jelöltjét, amikor kezet nyújtott neki. A Fidesz főpolgármester-jelöltje ugyanakkor viszonozta a kézfogást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik