Közélet

Feljelentéssel reagált a Momentum vádjára Tóth Vera

MTI/Vasvári Tamás
MTI/Vasvári Tamás

A Momentum két politikusa azzal vádolta meg Tóth Veráékat, hogy szabálytalanul kaptak 39 millió forintos támogatást a Magyar Falu Program keretében – írja az rtl.hu. Az énekesnő viszont arról írt, hogy a kisboltban nincsen részesedése, és nincs közös családi cége a férjével.

A Momentum alelnöke és Beck Engelbert palkonyai polgármesterjelölt szerint „ez a bolt tulajdonképpen egy kiváló delicates gourmet bolt, a turisták nagyon örülnek neki, én is szeretek oda járni, de alapvetően azokat a napi szükségleti dolgokat, amik egy falusi embernek kellenek, azokat nem lehet kapni. Nem ebben az árkategóriában és nem az a termékcsalád van ott”.

Szerintük viszont a pályázat világosan kimondja, hogy „a kistelepülési üzletek támogatásának célja 2000 fős vagy ennél kevesebb állandó lakosságszámmal rendelkező kistelepülésen napi fogyasztási cikket értékesítő üzletek létesítése vagy támogatása”. Úgy látják, ez a kritérium a legkevésbé sem valósul meg a „drága gourmet-termékeket áruló boltban”.

Az énekesnő a Facebook oldalán reagált a bejegyzésre. Közleményében arról ír, hogy „a férje, Pauli Zoltán más pályázókkal együtt a Magyar Falu Program pályázatán tisztességes úton indult, mint ahogy azt mindig is tette az elmúlt 20-évben”. Hozzátette:

A videóban említett kisboltban részesedésem nincs, közös családi cégünk nincs, önálló, saját cégem tevékenységi köre az előadóművészi szakmámhoz kapcsolódik. A videóhoz tartozó posztban a nagyobb figyelemfelkeltés érdekében és további hangulatkeltés céljából nevem felhasználásra került jogtalanul, ezen tevékenységre vonatkozóan a feljelentést a mai nap folyamán megtettem a Siklósi Rendőrkapitányságon

– írta bejegyzésében Tóth Vera.

Pauli Zoltán a hvg.hu-nak azt mondta, szerinte a videó a “helyi momentumos polgármesterjelölt és az őt támogató mozgalom egyoldalú, meggyőződés nélküli véleménye”. Szerinte lejárató kampány folyik ellenük, és semmi sem igaz abból, ami a felvételen elhangzik.

Azt mondja, hogy a három éve nyitott üzletében valóban árusítanak delikatesz termékeket, de megtalálhatók a lakossági, nem prémium áruk is. A vegyes kínálat oka, hogy meglátása szerint csak így tartható fenn egy kisbolt falun, csak így nem fog idő előtt megszűnni az üzlet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik