Közélet europoli

Négyen már vitáznának Deutsch Tamással az EP-választás előtt

Szajki Bálint / 24.hu
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere
Szajki Bálint / 24.hu
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt EP-listavezetője és a párt elnöke elfogadta Deutsch Tamás vitára való felhívását – közölte a párt kedden.

A fideszes politikus vasárnap a Facebookra feltett bejegyzésében azt írta, hogy május 3-a után hajlandó kiállni vitázni bármelyik listavezetővel. Írásában Magyar Péterre is célozgatott, aki korábban vitára hívta Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet, Deutsch felhívására azonban azt írta: „a drogos, közpénzfaló bohócokat se Budapesten se Brüsszelben nem veszik komolyan. Ezért aztán sem beszélgetni sem vitatkozni nem érdemes velük. Ennyi”.

Ha valóban összejön a Deutsch által kezdeményezett listavezetői vita, akkor azon rajta kívül ott lesz a fideszes EP-képviselő és Márki-Zay mellett Vona Gábor (Második Reformkor) és Róna Péter (Jobbik-Konzervatívok). Cikkünk megjelenése után a Mi Hazánk is jelezte, hogy hétfőn ők is igen mondtak a felkérésre, és Toroczkai László is hajlandó kiállni vitázni.

Hódmezővásárhely polgármestere ugyanakkor a keddi közleményben kiemelte: a meghívást csak akkor fogadja el, ha „az élő közvetítéssel és független műsorvezetővel valósul meg, kizárva annak lehetőségét, hogy később manipulálják a felvételeket”.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik