Közélet

Tarlós szerint Vitézy hazudik, a volt főpolgármester tán perel is – mire Vitézy: „Állok elébe!”

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
A volt főpolgármester pert fontolgat.

A hvg.hu felhívta Tarlós Istvánt, miután Vitézy Dávid a minap az ATV-ben a Rónai Egonnak adott interjújában egyebek mellett kijelentette:

  • Tarlós nem azért rúgta őt ki a BKK éléről 2014-ben, mert „külső nyomás” nehezedett rá az ügyben
  • valamint, hogy ő a 3-as metró kapcsán kezdettől új metrókocsik beszerzését szorgalmazta, nem pedig azt (ami később megvalósult), hogy az oroszok újítsák fel a régi szerelvényeket.

Vitézy szerint a kirúgásának ezek az okai, nem pedig az, amiről Tarlós István korábban beszélt, miszerint megelégelte a kommunikációját és nem szeretett volna együtt dolgozni vele.

Tarlós a hvg.hu-nak most azt nyilatkozta: fontolgatja, hogy jogi úton vesz elégtételt, ugyanis szerinte Vitézy nem mondott igazat.

*

És már frissítünk is!

Vitézy a Facebook-oldalán reagált Tarlósra.

Így kezdi:

Tarlós István volt főpolgármester rossz néven vette, hogy felemlegettem az orosz metrófelújítás körüli visszásságokat és rágalmazás miatt fel akar jelenteni. Állok elébe! Minden mondatomat, amit Rónai Egonnál csütörtökön az Indexen vagy korábban másutt elmondtam, alá tudom támasztani és alá is fogom.

Vitézy fenntartja állításait, vagyis:

  • „Az orosz metrófelújítás ügyét a két pártpolitikai oldal közösen söpörte a szőnyeg alá. A beszerzés miatti felelősség megkérdőjelezhetetlenül a Karácsony Gergely által díszpolgárként elismert Tarlós István időszakára esik. Ugyanakkor, az elmúlt 5 évben sem volt semmilyen valós vizsgálat, sőt, miközben börtönt ígért a szerződés aláíróinak Karácsony Gergely az előző főpolgármesteri kampányban, a BKV vezetője máig ugyanaz, mint aki az oroszokkal aláírta a szerződést. A közbeszerzés dokumentumai máig titkosak.”
  • „Tarlós István most azt is rossz néven vette, hogy azt állítottam: az orosz metróbeszerzés idején külső nyomásra távolított el a BKK éléről. Ezt most vehemensen tagadja. Pedig ezügyben csak olyasmit állítottam, amit ő maga is elmondott 7 éve. 2017-ben az Index “Moszkva kavarása áll a budapesti metrókáosz mögött” című cikkében írja: Tarlós elismerte, nem az ő saját kezdeményezésére szabadultak meg a BKK vezetőjétől.”

Vitézy szerint nem lesz nehéz dolga a bíróságnak, és várja Tarlós István feljelentését, valamint várja „Karácsony Gergely magyarázatát is, illletve azt, hogy végre hozza nyilvánosságra a közbeszerzés összes dokumentumát”.

Merthogy: „Itt az ideje végre tisztázni az orosz metrófelújítás mögötti háttéralkukat és visszásságokat!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik