Közélet

Juhász Péter válaszolt az őt szuverenitás problémákkal támadó Lomnici Zoltánnak

Juhász Péter / YouTube
Juhász Péter / YouTube

Meglepő adatkezelési módszerekre bukkant Juhász Péter az őt támadó kormányoldali alkotmányjogász internetes környezetében.

Juhász nemrég hivatalosan is bejelentkezett a Kétfarkú Kutya Párt támogatásával az V. kerületi polgármester-jelöltek közé az önkormányzati választásra. Az induláshoz támogatók gyűjtésébe kezdett az Actionnetwork.org petíciós oldalon, amit Lomnici Zoltán blogbejegyzésére alapozva a Híradótól a Pesti Srácokig a teljes kormánymédia azonnal be is támadott. A Magyar Nemzet azt írta, hogy nemzeti szuverenitási kockázatot rejt Juhász adatgyűjtési akciója, mert akik aláírják Juhász petícióját, külföldi szervezetekkel is megosztják adataikat.

Juhász pénteki videója szerint Lomnici blogja is gyűjt adatokat a látogatókról, az oldal azonban a sütik gyűjtésére nem figyelmeztet, sem felugró ablak, sem adatvédelmi tájékoztató sincs rajta. Pedig Juhász szerint az Alaptörvény.hu blog is amerikai cégeknek továbbítja a keletkező adatokat, de maga a szerver is Németországban működik.

Az ellenzéki politikus a CÖF oldalán is komoly hiányosságokra bukkant, ami ebben az esetben azért érdekes, mert a szervezet szóvivője, és jogi szakértője éppen Lomnici Zoltán.

Juhász cookie-k gyűjtésére figyelmeztető, és az adatok gyűjtésébe formai beleegyezés lehetőséget adó ablakot itt sem talált, az adatkezelési tájékoztatóról pedig az mondta, hogy az valójában egyáltalán nem tájékoztat arról, hogy mit kezdenek a begyűjtött adatokkal. Juhász jelezte, hogy a hiányosságok miatt Péterfalvi Attilához, a NAIH elnökéhez fordul.

A CÖF oldalán egyébként szintén külföldi illetőségű platformon lehet megadni a személyes adatokat, amennyiben valaki csatlakozni szeretne a szervezethez. Juhász kiemelte, hogy a jelentkező itt sem kap tájékoztatást arról, hogy az adatok azonnal „egy gyanús külföldi céghez” kerülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik