Közélet

Hadházy pert nyert az állatorvosi kamara ellen

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Kúrián nyert a Magyar Állatorvosi Kamara etikai bizottsága ellen Hadházy Ákos független képviselő, így jogerősen megsemmisítették az ellene hozott elmarasztaló határozatot. Hadházyt még Budai Gyula fideszes politikus, egykori elszámoltatási biztos jelentette fel 2021-ben, mert hiába szüneteltetette praxisát a parlamenti munkái miatt, a tulajdonában álló rendelőbe Budai szerint ez idő alatt alatt is bejárt helyettesíteni, műtéteket is végzett.

„Sokáig nem történt semmi, majd az első fok (a megyei etikai bizottság) felmentett, hiszen semmi törvénytelen nincsen abban, hogy a kollégáimnak hála van egy állatorvosi rendelőm, ami működik . Másodfokon viszont – érzésem szerint talán jobb meggyőződésük dacára és hosszas toporgás után – 600 ezer forint pénzbírsággal elmeszeltek. A parlamenti választások előtt egy hónappal, így Budai Gyula és a propaganda harsoghatta világgá a szörnyű bűnömet” – számolt be Hadházy Ákos a kálváriájáról, aki ezután bírósághoz fordult és már első fokon nyert, azonban a törvényszék ítéletével nem volt teljesen elégedett, mert a kamara első hibájánál megtorpant és nem foglalkozott a többi orvoslásával.

„A másodfokon eljárt Kúria döntött. Fellebbezésemnek helyt adtak, a kamarai határozattal együtt megsemmisítették a közigazgatási bíróság elsőfokú határozatát is. Mondván, hogy az összes, a keresetben hivatkozott fogyatékossággal kapcsolatban is dönteniük kellett volna. Szépen ki is fejtették, hogy mik ezek és, hogy mi a helyes irány. Így a végén nem én fizettem 600 ezer forintot, hanem a kamara fizetett 600 ezer forint perköltséget” – írta Hadházy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik