Közélet

Miniszteri biztosok jönnek, mennek

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Személycserékről szóló miniszteri döntések jelentek meg a Magyar Közlöny mellékletében, a Hivatalos Értesítőben.

Lantos Csaba energiaügyi miniszter utasítása nem nevezi meg a miniszteri biztost, akinek  visszavonta a megbízását január 19-ei hatállyal, csak visszautal a kinvezéséről szóló korábbi döntésére, ami immár hatályát veszítette. Abból derül ki, hogy Kutnyánszky Zsolt Krisztiánról van szó, aki eredetileg 2024. december 31-ig lett volna az Energiaügyi Minisztérium európai uniós forrásokból megvalósuló projektjeiért felelős.

Lázár János építési és közlekedési miniszter Mosóczi Lászlót visszamenőleg, január 1-jétől június 30-ig a hazai kötöttpályás járműgyártás fejlesztésének koordinálásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki. Munkájáért a miniszteri biztos havonta bruttó egymillió forintot kap. Ez a döntés valójában a korábbi posztja megerősítése.

Mosóczi László 2022. májusáig az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkáraként felelt a közlekedéspolitikáért, korábban helyettes államtitkárként is dolgozott. A MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója tavaly december óta a Volánbuszé is. Lázár János akkor döntött úgy, hogy közös vezérigazgató és egyesített igazgatóság irányítsa a két nagy, személyszállítással foglalkozó közszolgáltató vállalatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik