Közélet

Orbán: Példátlan módon fejlődik Vietnám

MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher
MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

Pham Minh Chinh vietnami miniszterelnökkel találkozott csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök. A két kormányfő megállapodást is aláírt a Karmelita kolostorban, jóllehet, ennek tartalmáról az MTI rövidhíre egyelőre nem szolgált részletekkel.

Orbán a találkozó után a távirati iroda szerint arról beszélt, hogy „a keleti nyitás politikája abból a gondolatból származott, hogy úgy éreztük, a világ gyorsan át fog alakulni, az erőviszonyok meg fognak változni és Ázsia felemelkedésére valamilyen választ kell adnia Magyarországnak”.

Ebből a szempontból Orbán szerint rendkívül fontos Magyarországnak a vietnami miniszterelnök látogatása; olyan kontinensről érkezett, amely megállíthatatlanul emelkedik, és benne Vietnam is példátlan módon fejlődik, könnyű megjósolni, hogy az előttünk lévő korszak nyertesei közé tartozik majd – idézték Orbán Viktort.

„Mi ebben az új világgazdasági rendszerben óriási lehetőséget látunk Magyarország számára, hiszen származását tekintve a magyar egy keleti nép. A Nyugathoz tartozunk, de Keletről jöttünk, értjük azt a világot, és azok az értékek, amelyek ott fontosak, azok a magyaroknak is fontosak: a tisztelet, az egyenrangúság, a család és saját nemzetünk szolgálata” – fogalmazott a kormányfő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik