Közélet

Kőbányán is lesz DK-Momentum csata a polgármesterségért

Momentum / Facebook
Momentum / Facebook

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője a Facebookon jelentette be, hogy a Momentum, Stemler Diánát indítja a jövő évi önkormányzati választásokon polgármester-jelöltnek Kőbányán. Kőbányát jelenleg a fideszes D. Kovács Róbert vezeti, az ellenzékből a DK már novemberben bejelentette kihívóját, Mustó Géza jelenlegi alpolgármester személyében. Arról egyelőre nem esett szó, hogy lesz-e előválasztás, de ha mindkét ellenzéki jelölt indul a júniusban tartott polgármester-választáson, akkor könnyen újrázhat a fideszes polgármester, aki 2019-ben is 51 százalékkal nyert. Nem Kőbánya az egyetlen kerület, ahol mindkét ellenzéki párt saját jelöltet jelentett be, Budafokon, Pesterzsébeten és Csepelen is ez a helyzet.

A momentumos polgármesterjelölt élhető kerületet ígér a kőbányaiaknak.

A jelenlegi vezetésben nincs meg a kellő alázat ahhoz, hogy valóban képviseljék azokat akik megválasztották őket. Figyelmen kívül hagyják, az itt élők érdekeit, és nem nyújtanak érdemi segítséget a rászorulóknak

– foglalta össze Stemler Diána a jelenlegi vezetés hiányosságait és kiemelte, hogy ő egymásra mutogatás helyett a fővárossal karöltve megoldaná a közlekedési problémákat, közösségi költségvetést vezetne be, kerület fejlesztésébe bevonná a helyieket, kezdeményezné a Kőbánya alsó buszvégállomás felújítását és a Terebesi-erdő rendbehozatalát. „Megérdemeljük azt, hogy a kerületünk élhető, emberközpontú és zöld legyen. Dolgozzunk együtt ezért a Kőbányáért” – mondta a polgármester-jelölt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik