Közélet

Hódítanak a rugalmas megoldások az irodapiacon. A közösségi munkahely új dimenziójával kecsegtet a myhive irodamárka

A hazai ingatlanüzemeltetők között legnagyobb halnak számító CPI Hungary egyéni munkavállalók, kis és közepes cégek számára is kínál irodahelyiségeket – a piacon egyedülálló feltételekkel. A myhive irodák közösségi tereiben, és a kulcsrakész privát irodatereiben is komfortos munkakörülmények és már-már szállodai szintű szolgáltatások várják a bérlőket. Az extra kényelmi szolgáltatásokkal ellátott prémium irodaterületeket akár egy hónapra is bérbe lehet venni.

Az üzleti élet bármely területét nézzük, mindig azok a legsikeresebb cégek, amelyek képesek megjósolni a sikert garantáló újításokat, trendeket, ezáltal maguk gerjesztik egész üzletágak fejlődését. A globális irodapiacot – ahogy sok más alszektort – megroppantotta a 2020-ban kitört Covid-járvány. Hosszútávú szerződések váltak bizonytalanná a távmunka kényszerű elterjedése miatt, az üzemeltetők egy része fejvesztve kereste a kiutat.

Már ekkor – egészen pontosan 2015 óta – létezett olyan koncepció, amely egyszemélyes, kis- illetve közepes vállalatok számára is rugalmas megoldást kínált. Ez a több éves tervezés során kimunkált myhive márka, amely ma a CPI Hungary által kezelt irodaházakban érhető el – 6 országban összesen 21 helyszínen. A myhive egyedi típusú szolgáltatást nyújt a piacon, amelynek erőssége, hogy a riválisokkal ellentétben nincs közbeiktatott cég a bérlő és bérbeadó között. A CPI egy személyben tulajdonos és üzemeltető a házakban, s ennek révén olyan részszolgáltatásokat képes kínálni, amellyel nehéz versenyre kelni. A házakban például 1 hónapra, de akár egy évre is ki lehet bérelni kiépített, és akár extra igények szerint felszerelt helyiségeket.Mindez a sok különleges szolgáltatással kiegészülve ígéretesnek tűnik arra, hogy a távmunkában ragadt munkavállalók visszatérjenek az irodába.

A myhive koncepció szerves része továbbá, hogy a prémium környezethez extra, már-már szállodai szintű kényelmi szolgáltatások párosulnak, amelyekért más szolgáltatott irodákban messzire kell menni, és amelyek komoly megtartó erővel bírnak a munkáltatók számára.

A 2021 tavaszán bevezetett myhive irodatermékek Budapest központi lokációin, más-más csomagkínálattal érhetőek el, és a nap 24 órájában nyitva tartanak.

A mycowork egy olyan közösségi iroda, amelyben magánszemélyek, illetve néhány fős cégek változatos igényű munkatársai is megtalálhatják a számításukat. A körülbelül 100 munkaállomással, 4 és 8 fős meeting roomokkal, prémium kategóriás irodabútorokkal felszerelt irodatérben nem a négyzetméterért, hanem a munkaállomásért kell fizetni. A myflex csomagot választó bérlők inspiráló közösségi térben dolgozhatnak, a mydesk csomaghoz már saját munkaállomás, a myroomhoz pedig privát irodahelyiség jár. Az alapszolgáltatások (napi takarítás, karbantartás, internethozzáférés, levél és csomag szolgáltatás, italkínálat, értékmegőrző, nyomtatóhasználat) természetesen minden csomaghoz járnak.

A szolgáltatott iroda koncepció alapja a változatos környezet és hatékony munkavégzés, melyet jól támogatnak a magas technológiával kialakított tárgyalók, kooperációs terek, és a koncentrációt segítő fókusz szobák. Költözés idejére, projektmunkára ideális választás lehet a 20-30 fős cégek számára kialakított myoffice, amely a mycoworktől eltérően teljesen privát irodaterület. Ennek az egyedi terméknek az adja a varázsát, hogy bebútorozva, beköltözésre, használatra kész állapotban is kivehető. A megváltozott bérlői igényekhez igazított munkakörnyezetben a munkavállalók is jobban megtalálják a helyüket, komfortosabban érezhetik magukat. A myoffice-t szintén 1-12 hónapra lehet kivenni.

A myhive házakban konferenciatermek és rendezvény helyszínek is rendelkezésre állnakAz épületek földszintjén az irodák stílusában berendezett, akár munkaállomásként is használható tágas kávézót, illetve éttermet alakítottak ki. A myhive irodák bérlőmegtartó képessége kecsegtető.

A Covidban meghonosodott távmunka alaposan megcibálta a társas kapcsolatokat, amelyeket próbálnak újraszervezni a munkaadók. A myhive házakban a többi között a termelői piacok, a szakmai workshopok, illetve a tematikus 90 perces bulik (Haloween, latin parti) is találkozási helyként szolgálhatnak. De a helyben szervezett, napközben is elérhető well-being és kényelmi szolgáltatások is segítik a hétköznapokat- Az irodaépületek közül van, ahol edzőtermet, máshol – szintén a dolgozói igényekhez igazodva –gyermekmegőrzőt alakítottak ki.

A CPI-os myhive irodák bérlőmegtartó képessége kecsegtető: 90 százalék feletti arányt tesznek ki azok a cégek, akik a szerződéskötés után hosszabbítottak. Szakmaterülettől függően a vállalatok jelentős része azt tapasztalta az első Covid-hullám óta, hogy a társadalmi és a személyes interakció nem csak azért fontos a munkahelyen, hogy rendben legyenek a termelékenységi mutatók, hanem hogy a munkavállalók biztonságban érezzék magukat, s ez ösztönözze őket az élet minden területén. A myhive ebből a szempontból is sokat ígér a cégek számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik