Közélet

Jó hír a 65 felettieknek! Extra kedvezményekkel várja őket a Lidl!

A Lidl év eleje óta azon dolgozik, hogy segítsen a hazai háztartásoknak, kiadásaik mérséklésében. Árcsökkentő programja összhangban van a Magyar Kormány törekvéseivel, melynek célja az élelmiszerinfláció letörése.

A nyugdíjas infláció, az idén sajnos újra túlmutat az általános infláción is. Ez abból fakad, hogy a nyugdíjasok vásárlói kosarában nagyon arányban szerepelnek az élelmiszer- és a háztartásienergia-árak, így a nyugdíjak elvesztik vásárlóértéküket.

 „Vállalatunk az elmúlt közel egy évben számos lépést tett annak érdekében, hogy hozzájáruljon a magyar emberek kiadásainak mérsékléséhez. A magyar lakosság ötöde 65 év feletti, ezért is döntöttünk úgy, hogy most nekik szeretnénk valódi árelőnyt biztosítani, hogy könnyebben elérhetővé váljanak a szervezet számára oly fontos friss zöldségek és gyümölcsök, valamint jóval kedvezőbb áron tudják megvásárolni a méltán népszerű saját márkás, magyar beszállítóktól származó Hazánk Kincsei százaztésztákat. Az extra kedvezmények igénybevételével így tovább tudják csökkenteni az élelmiszerre fordítható kiadásaikat, ami további könnyebbséget jelenthet számukra.” – tudtuk meg Tőzsér Judittól, a vállalat kommunikációs vezetőjétől.

Az árcsökkentési program tehát november végén egy újabb akcióval folytatódik. A 65 év felettiek számára minden zöldség és gyümölcs ára 10%-kal csökken, a Hazánk Kincsei száraztészták pedig 20%-kal kerülnek kevesebbe.

Az akció november 27-től december 3-ig, a készlet erejéig tart. A kedvezmény felhasználását a kasszánál kérhetik a 65 év feletti vásárlók, akiknél esetenként szükséges lehet az az életkort igazolni, ezért a kedvezmény az önkiszolgáló kasszáknál nem érvényesíthető. (Az életkor bármilyen, születési dátumot tartalmazó, fényképes igazolvánnyal igazolható-de csak betekintés erejéig lehet rá szükség.) Egy vásárlás alkalmával legfeljebb 5 kilogramm/csomag/darab vásárolható meg azonos termékből.

Most az áruházakban hostessek is segítik a vásárlókat az áruházlánc digitális hűségprogramjának, a Lidl Plus applikáció letöltésében, mellyel tovább csökkenthetik a bevásárlásra fordított kiadásaik összegét.

A 65 év felettieknek szóló extra kedvezmények mellett azonban a Lidl szem előtt tartja a többi vásárlóját is, ezért a hétről-hétre megújuló akcióin felül további kedvezményeket biztosít minden vásárlója számára.

A Lidl Plus applikáció felhasználói így hetente további 10-12 kedvezményre jogosító kuponnal és egyéb kedvezményekkel csökkenthetik bevásárlásaikat. A kötelezően előírt 15% helyett 20-50%-os kedvezményt kaphatnak a „Többet adunk” akció keretein belül.
A magyar konyha alapját képező baromfihúst is mérsékelt áron vásárolhatják meg, hiszen a 30-féle csirke, pulyka és kacsa frisshús érintett, a kedvezmény mértéke pedig számos termék esetében a 10%-ot is meghaladja. Minden péntek a halak fogyasztóinak kedvez, amikor a legfrissebb halakat vihetjük haza 15% kedvezménnyel. Novembertől pedig a pékáru kínálat negyede lett olcsóbb, és a csökkentés mértéke több termék esetében is eléri a 15%-ot.

A Lidl elkötelezett, hogy a legjobb minőséget és árakat biztosítsa a magyar vásárlóknak és ezzel segítsen a konyhapénz költséghatékonyabb beosztásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik