Közélet

Pikó András: Ez színtiszta náci duma

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Népszava készített interjút Pikó András, józsefvárosi polgármesterrel, a beszélgetésben szóba került az a kiadvány, amelyben szegény embereket füstölgő gyárkémény mellett ábrázol egy nehezen beazonosítható, de a Fidesz-üzeneteit terjesztő Facebook-oldal. Erre azt mondta Pikó, hogy elfogadhatatlan

ez színtiszta náci duma.

Általánosságban azt mondta, hogy a „Fidesz szándéka, hogy minél több hajléktalan legyen Budapest utcáin, azért hogy azt tudják mondani, hogy ez mind Karácsony Gergely és Pikó András miatt van”. A beszélgetésben az is elhangzott, hogy a „Fidesz úgy működik, hogy a fontos, befolyásos politikusainak hátországa egyfajta hűbérbirtokként hozzá van rendelve a politikushoz.” Józsefváros pedig – Pikó szerint – Kocsis Máté területe. „Abban amiben vagyunk, abban benne van az ő személyes politikai bosszúja” –tette hozzá példaként említve rendőrségi ügyet, illetve fejlesztési források elvételét.

Arról is beszélt Pikó, hogy mélyebb strukturálisabb oka van annak, hogy Józsefvárosra több fény jut, mert „amit mi csinálunk az az antitézise annak, amit a Fidesz csinál”.

Azt is mondta, hogy amíg a Fidesz, azaz „ők megszorítanak, mi felelős gazdálkodással, antikorrupcióval megteremtjük a forrást ahhoz, hogy ne kelljen megszorítani”. Ők – mármint a Fidesz – „leépítik az oktatást, mi nemzetközi hírű óvodaprogramot indítunk el.”

Arról is beszélt Pikó, hogyha „én öt évig vagyok polgármester, akkor nagyon egyszerűen fogalmazva nem leszek több, mint egy rendszerhiba. Amennyiben még egyszer megválasztanak, és ezt a politikát tudjuk folytatni, akkor onnantól kezdve mintává válik”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik