Közélet

Rendőrség: Kényelmetlen a biztonsági öv? A koporsó kényelmetlenebb

Kényelmetlen a biztonsági öv? A koporsó kényelmetlenebb – hívta fel a figyelmet a rendőrség, miután az utóbbi időszak adatai azt mutatják, hogy emelkedett azoknak a száma, akik azért haltak meg egy balesetben, mert nem kötötték be magukat.

A rendőrség honlapján azt írják: az elmúlt hónapban több mint 10 700 olyan autóssal – 80 százalékban sofőrökkel – találkoztak, akik fittyet hányva a szabályokra nem csatolták be a biztonsági övet.

Még nagyobb felelőtlenség, hogy közel kétszázan a gyermekük testi épségét és életét kockáztatták azzal, hogy vagy szabálytalanul, vagy egyáltalán nem használták a gyermekülést.

Egyúttal figyelmeztettek arra is, hogy bukósisak nélkül motorra ülni nemcsak könnyelműség, hanem szabálytalan is, mégis több mint ötvenen játszottak ezzel orosz rulettet októberben.

Azoknak, akik az unásig ismételt rendőrségi üzenetek és a szabályok ellenére nem képesek bekötni magukat (vagy bukósisakot húzni), javasoljuk, hogy használják a közösségi közlekedést! Ott – kevés kivételtől eltekintve – nem lesz kényelmetlen a biztonsági öv – fogalmaztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik