Közélet

Focimeccsen történt verekedés szemtanúinak jelentkezését várja a rendőrség

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozást folytat csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2023. szeptember 18-án 18.00 óra és 18.30 óra között Dunaújvárosban, a Papírgyári úton található műfüves futballpályán a Szöglet FC és a Testvérek FC közötti labdarúgó mérkőzésen a két csapat tagjai egymást bántalmazták, a játékvezető a mérkőzést megszakította. A mérkőzést a Szöglet FC egyik szurkolója internetes közösségi oldalon közvetítette, archiválásra nem került sor, azonban azt többen láthatták – írják a rendőrség oldalán.

Az eset körülményeinek tisztázása érdekében a rendőrség kéri, hogy aki tanúja volt a mérkőzésnek, azt a helyszínen vagy az internetes közösségi oldalon figyelemmel kísérte, vagy azzal kapcsolatban információval rendelkezik, és a hatóságnak érdemben eddig nem nyilatkozott, jelentkezzen a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-25/510-523-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

A duol.hu oldalán a szeptemberi meccsről azt írják, hogy a Testvérek csapat minden játékosát felfüggesztette a Magyar Labdarúgó Szövetség a mérkőzés után. A Testvéreket kizárták a 2023–2024-es DLSZ Bajnokság további küzdelmeiből, az együttes játékosait pedig öt évre eltiltották, míg edzőjük hatéves eltiltást kapott

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik