Közélet

Győrfi Pál is fellépett a Fidelitas kongresszusán

Fotó: Mohos Márton
Fotó: Mohos Márton

A Fidelitas szombaton Székesfehérváron tartott XX. kongresszusán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kiemelte: a jövő évi európai parlamenti választás tétje az lesz, hogy bebizonyítsák, nemzeti és szuverenista politikával is lehet választást nyerni – írja az MTI. Úgy fogalmazott: a kampányban az lesz a fontos, hogy mi történt az elmúlt években Európában. A brüsszeli elit rosszul kezelte a koronavírus-járványt, az Európai Bizottság elnöke korrupciós ügybe keveredett, és a helyreállítási alap forrásainak felhasználása körül is “minimum aggályok merültek fel” – sorolta.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy 1998 óta Debrecenben a Fidesz minden önkormányzati választást megnyert. A politikus szerint a győzelem titka az, hogy minden ciklusban lecserélték a regnáló képviselők közül azokat, akik belefáradtak a munkába. A Fidelitas nagy segítség a Fidesznek a fiatalításban – mondta.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hangsúlyozta: a kormány képes meghatározni, hogy mi a magyar érdek, és meg is hajlandó vívni ezért a csatákat együtt az emberekkel. Erről szólnak a nemzeti konzultációk, szövetségük a fiatalokkal, a nyugdíjasokkal vagy a családokkal. Közölte: a nemzeti konzultációval a józan ész politikáját szeretnék érvényre juttatni, megakadályozni Európa és ezen keresztül saját magunk önpusztítását is. Magyarországon békében és biztonságban szeretnénk élni, megőrizve és gazdagítva keresztény kultúránkat – jelentette ki.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azért vett részt a rendezvényen, hogy kérje a szervezet jelen lévő tagjait, erősítsék az országos „életmentő láncot”. Legyenek készek az életmentésre, és december 4-én a vármegyeszékhelyek mentőállomásain sajátítsák el az újraélesztés lépéseit – kérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik