Közélet

Felmentették a halálos autóbalesetet okozó horvát védelmi minisztert

Andrej Plenkovic horvát kormányfő felmentette szombaton tisztségéből az autóbalesetben súlyos sérüléseket szenvedett Mario Banozic védelmi minisztert – írja az MTI.

A miniszterelnök rendkívüli sajtótájékoztatóján elmondta: felhatalmazta az államtitkárt a védelmi miniszteri feladatok ellátására, és egyúttal kifejezte őszinte részvétét a miniszter autójával összeütköző gépjármű életét vesztett sofőrje családjának.

A 44 éves miniszter – aki maga vezette az autóját – szombaton kora reggel vadászni indult a kelet-horvátországi Vinkovcéból (Vinkovci), amikor összeütközött egy furgonnal.

Biljana Luburic, a vukovári megyei helyettes államügyész a sajtónak úgy nyilatkozott: a balesetet a miniszter okozta. Banozic a sűrű ködben előzött egy kamiont, és eközben frontálisan ütközött a szembe szabályosan közlekedő gépjárművel, amelynek 40 éves sofőrje életét vesztette.

Krunoslav Sego, az eszéki kórház igazgatóhelyettese a sajtónak úgy nyilatkozott: a miniszter koponyaüregi, mellkasi, hasi és végtagi sérüléseket szenvedett.

Ebben a pillanatban a beteg olyan állapotban van, hogy nem emlékszik az eseményekre, ráadásul tudatállapota nem teljes

– tette hozzá.

Bár sérülései súlyosak, nincs életveszélyes állapotban – mondta Sego, viszont megjegyezte: mivel több testtájéka egyidejűleg sérült, nagyon óvatosnak kell lenniük, mert az egészségi állapot ilyen helyzetben hirtelen romolhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik