Közélet

50 milliós adományt kapott a debreceni kórház az egyik betegtől

Rekordösszegű adomány érkezett a Szívkatéterezés Fejlesztéséért Alapítvány számlájára a Debreceni Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika egyik elégedett betegétől.

Azt nem tudni, ki volt a nagyvonalú az adományozó, az illető ugyanis teljes titoktartást kért. Az elégedett beteg a köszönetét fejezte ki a színvonalas ellátásért.

„Az utóbbi időben egyre gyakoribb, hogy betegeink, miután távoztak a klinikáról, felhívnak, elmondják, hogy mennyire elégedettek voltak az ellátással, beleértve a szakmai, gyógyító munkát, az orvosok és a szakdolgozók emberségét, empátiáját. Többen közülük felajánlják, hogy anyagi lehetőségük függvényében támogatnák az alapítványt akár 100 ezer forintos nagyságrendben, de az 50 millió forint példátlanul magas összeg”– mondta a hellosajto.hu-nak Csanádi Zoltán professzor, a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika igazgatója, aki hozzátette az adományt fejlesztésre használják fel.

Az 50 millió forintos felajánlásból vettek

  • egy monitorrendszert az intenzív osztályra,
  • a szívkatéteres laborba is beszereztünk egy új eszközt, egy rotablátort, amely eredményesebbé teheti a súlyos, meszes koszorúér-szűkületek katéteres kezelését.

(via Blikk)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik