Közélet

Menczer Tamás: modernkori keresztényüldözés zajlik Magyarországon

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI
Meg is nevezte azokat a környezetvédőket, akiktől tart.

Augusztus 20-án ismeretlenek felgyújtották a Pest megyei Nagykovácsiban, a Nagy-Szénás hegyen pár éve felállított fa keresztet. Erről az esetről mondta azt Menczer Tamás, hogy modernkori keresztényüldözés zajlik Magyarországon. A külügyi államtitkár, mint a térség fideszes képviselője elfogadhatatlannak nevezte a keresztégetést bárhol Magyarországon.

A közösségi oldalára vasárnap feltöltött videójában Menczer Tamás a Nagy-Szénás hegyen felgyújtott kereszt újbóli felállítása ügyében a modernkori keresztényüldözés elleni fellépésre szólított fel, írta meg az állami hírügynökség.

Szerinte az augusztusban felgyújtott kereszt esetében

a valláson messze túlmutató kérdésről van szó.

Ő mindent megtesz azért, hogy a kereszt ismét álljon, a kormányhivatal kiadta az engedélyeket, ám vannak, akik ezt nem akarják. Ilyen embernek nevezte Füri Andrást, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóját, aki szerint a keresztállítással kipusztítanák a leánykökörcsint, az árvalevelű lent és a borzas vértőt. A Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület sem akarja a kereszt felállítását, a szervezet elnöke, Vojczek Judit megtámadta a kormányhivatali engedélyt a bíróságon, így bírósági eljárás lesz az ügyben.

Az elnökasszony és csapata is azt állítja, hogy ha a keresztet újra felállítják, akkor kivégzik a nagy rókalepkét, a fűrészlábú szöcskét, és elpusztítják a kövér daravirágot.

A fideszes politikus fontosnak gondolja a környezetvédelmet, szerinte azonban nyilvánvaló, hogy itt nem arról van szól, zó.

Amit Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója és Vojczek Judit elnökasszony csinál, az a modernkori keresztényüldözés.

Ő harcolni fog ez ellen, ígérte. Szerinte komoly küzdelemre kell készülni, ezért az emberek támogatását kérte az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik