Közélet

Ujhelyi István egy kínai kamarának kezd el dolgozni EP-képviselőként

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A korábbi MSZP-s politikus még júniusban jelentette be, hogy nem indul újra EP-mandátumért. Ma arról írt FB-oldalán, hogy egy kínai gazdasági kamarának lesz a tanácsadója.

Több körös tárgyalás után ma elfogadtam a Shenzen-i gazdasági kamara felkérését, hogy az európai kapcsolataik fejlesztésének tanácsadója legyek. Shenzen a kínai hightech-ipar fellegvára, az itteni termékek a magyar családok háztartásában is jelen vannak. A helyi kamara a legerősebb Kínában: jelenleg több mint tízezer tagja van, köztük tizennégy olyan cég is, amelyek szerepelnek a világ ötszáz legnagyobb cégének listáján.

Bejegyzését azzal zárta:

Európa és hazánk szempontjából is komoly jelentősége van a kölcsönösen előnyös gazdasági kapcsolatoknak; ez a megbízatás egyfajta hídépítés Shenzen és az európai közösség, benne Magyarország között

Ujhelyi nyáron arról írt, hogy hosszas mérlegelés után jutott erre a döntésre, az egyszerre feszítő politikai tettvágy, a vele szemben megfogalmazott választói várakozás, valamint a politikai környezet egymásra ható keretei között. Mint írja, az elmúlt időszakban többen is megkeresték, hogy ismertségével és politikai aktivitásával erősítse egy adott közéleti formáció vagy párt munkáját. Volt, akivel megugorhatatlan értékrendbeli és politikai távolság miatt nem tudott megegyezni, mással több volt a közös nevező, mint a véleménykülönbség, végül mégis csak abban tudtak csak megállapodni, hogy nem állapodnak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik