Közélet

Meghalt a nő, akit éheztettek és vertek „Krisztus katonái”

A georgiai vallási csoport hat tagját letartóztatták.

A Krisztus katonái nevű vallási csoporthoz tartozónak vallja magát az a hat ember, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közük lehet egy dél-koreai nő halálához.

A 20-30 év körüli nő holttestére egy autó csomagtartójában bukkantak rá a georgiai Duluthban, egy népszerű dél-koreai gyógyfürdő előtt (a város lakosságának közel egynegyede ázsiai).

A vád szerint fogvatartói heteken át verték és éheztettek az áldozatot. A halál pontos okát még vizsgálják, de az alultápláltság hozzájárulhatott a halálához,

a holttest mindössze 31 kilós volt.

A nő idén nyáron költözött az Egyesült Államokba Dél-Koreából, méghozzá azért, hogy csatlakozzon egy vallási szervezethez – derül ki a Gwinnett megyei rendőrség Facebook-bejegyzéséből.

A rendőrök úgy szereztek tudomást az esetről, hogy az egyik gyanúsított, a 26 éves Eric Hyun leparkolt a kocsijával egy parkolóban, és átszállt egy családtagja autójába, majd később megkérte a rokonát, hogy vegyen ki valamit a leparkolt kocsiból. Amikor a családtag rábukkant a nő holttestére a csomagtartóban, tárcsázta a rendőrséget.

A hat gyanúsított egyike dél-koreai, a többiek amerikai állampolgárok. A letartóztatottak egyike fiatalkorú.

A Gwinnett megyei rendőrség fotókat is közzétett arról a raktárról, ahol a nőt fogva tartották. A helyiség szőnyegén nagy területen vérfoltokat találtak, ezt érthető okokból kitakarták a fényképen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik