Közélet

Öt tüntető ellen indított eljárást a BRFK

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Péntek este több ezer embert mozgatott meg az ősz első diáktüntetése, ahol többször zúgott az, hogy „Pintér Sándor a kurva anyád!” A Margit Hídtól indult vonulásnak a Kossuth tér érintésével a Várban lett vége.

Öt tüntető ellen indít eljárást a BRFK.

Mint írják, a „bejelentett és tudomásul vett gyűléseken a résztvevők közül négyen a Margit hídon, illetve a Kossuth Lajos téren a Rákóczi szobornál pirotechnikai eszközöket működtettek el, ezért velük szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt szabálysértési eljárást indít.”

A rendőrség szerint a tüntetés Budai Várba induló része jogellenes volt. Ennek „résztvevői a Király lépcsőn a rendőrsorfalat lökdösni kezdték, ezért a rendőrök a balesetveszély elkerülése érdekében többször felszólították őket magatartásuk befejezésére. Később a jogellenes gyűlés résztvevői a Hunyadi úton át ismételten megkíséreltek feljutni a Karmelita kolostorhoz. A jogellenes gyűlés tartása miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy fővel szemben gyülekezési joggal visszaélés szabálysértése okán szabálysértési eljárást indított.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik