Közélet

Aligha vezetik be mostanában az Orbán által belengetett, háromgyerekes anyákra vonatkozó adómentességet – állítja a szakértő

Orbán Viktor kormányfő csütörtökön a Demográfiai Csúcson mondta azt, hogy  személyijövedelemadó-mentességet „ki fogjuk terjeszteni a háromgyerekes édesanyákra is, várom a pillanatot, amikor a pénzügyminiszter ellankad.”

Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő akár több százezer anyát érinthet az szja-mentesség kiterjesztése, ők havonta átlagosan 85 ezer forintot spórolhatnának, a költségvetésnek ez azonban 200 milliárdos kiesést jelentene. Tóth Levente azonban nem hiszi, hogy ezt a közeljövőben bevezetnék. A Bank 360 szakértője elmondta:

van egy elfogadott 2024-es költségvetésünk, amiben ez nincs benne, másrészt van egy 23-as költségvetés, ami borzasztóan rossz állapotban van, tehát ha a miniszterelnök arra vár, hogy a pénzügyminiszter ellankadjon, nem úgy tűnik, hogy most van az a pillanat.

Az RTL kereste a Pénzügyminisztériumot, de nem kaptak választ arra, hogy mikor vezetik be a háromgyermekes anyákra vonatkozó szja-mentességet.

Kapcsolódó
Háromgyerekes anyák adómentessége – megint a jómódúaknak kedveznének
Az igazán jól kereső, alkalmazottként dolgozó gyerekesek biztosan jól járhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik