Közélet

Marketplace-n csalták ki a pénzét egy budapesti nőnek, majd személyi kölcsönt vettek fel a nevében

Egy budapesti nő a Facebook Marketplace-n meghirdetett egy ruhát, amire volt is jelentkező. Az állítólagos érdeklődő küldött Eszternek egy linket, amit ő meg is nyitott, így jutott el a hamis oldalakra, melyeken megadta adatait – írja az Index.

A hamis Foxpost-weblapon meg kellett adnom a vásárló által elindított összeg megszerzéséhez a szükséges bankkártyaadatokat. Sajnos nekem ekkor nem jutott eszembe, hogy ehhez a bankszámlaszám megadása elégséges lett volna. Az oldal azt írta, ahhoz, hogy megkapjam a pénzt, be kell lépnem az internetbankba, és átirányított az OTP oldalára, ami – mint később kiderült – szintén hamis volt

– mesélte Eszter. Nem sokkal később a számlán lévő 160 ezer forint eltűnt, sőt a kiberbűnözők az oldalon rögtön egy 950 ezer forintos személyi kölcsönt is megigényeltek az OTP-től, amit a bank jóvá is hagyott. Ráadásul még egy ismeretlen embertől utalás is érkezett Eszter számlájára, feltehetően a csalók egy újabb áldozata küldött pénzt Eszter számlájára. Ez az újabb áldozat pedig szintén Esztertől várja pénzének visszafizetését.

Ráadásul az OTP sem engedi el Eszter tartozását. A bank szerint a budapesti nő gondatlansága kárt okozott a banknak. „Úgy döntöttek, hogy a személyi hitelt nem engedik el, hanem vissza kell fizetnem. Vagy egy összegben a 950 ezer forintot, vagy részletekben csaknem 1.8 milliót” – mondta a 25 éves hölgy, aki hozzátette, hogy az OTP szeptember 19-ig adott határidőt neki. Ha nem fizet, a pénzintézet pert indít ellene.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik