Közélet

Szijjártóék pénzbüntetést lengettek be a késő diplomatáknak

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Teltházas volt a szeptember elejei misszióvezetői értekezlet, ráadásul a közel 130 diplomata mindegyike pontos és fegyelmezett volt. Ehhez mondjuk szükség volt némi „bátorításra” is Szijjártóék részéről – írja a hvg.hu. A portál információ szerint a minisztériumi szigor tette meg a hatását, vagyis előre figyelmeztették a nagyköveteket, hogy listázzák a későket és kilátásba helyezték, hogy pénzbüntetést kapnak azok, akik nem jelennek meg időben.

A minisztérium válaszában nem cáfolta a fenti intézkedéseket, amelyek közlésük szerint hatékonynak is bizonyultak. A Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium a hvg.hu-val közölte:

Diplomatáink számára az éves nagyköveti értekezlet a legfontosabb belföldi esemény, különösen egy olyan kihívásokkal teli időszakban, mint a mostani. Idén ezért még nagyobb hangsúlyt fektettünk az állami vezetők előadásaira és fórumaira, amelyen valamennyi érintett nagykövetünk maradéktalanul részt vett.

A hvg.hu úgy tudja, a közel 130 érintett diplomata esetében ezt úgy oldották meg, hogy a rendezvény idejére beléptető kapukat telepítettek, ezen át érkeztek a vendégek, így pontosan nyomon követhető volt, hogy kik és mettől meddig vesznek részt az eseményen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik