Közélet

A Momentumban folytatja politikai pályafutását Rokker Zsoltti

Miskolcon tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Momentum, ahol többek mellett bejelentették, hogy a párt színeiben folytatja a politizálást Erdei Sándor Zsolt, akit a közvélemény leginkább csak Rokker Zsolttiként ismerhet.

A Minap című helyi lap azt írja, Erdei kijelentette, hogy a Momentum színeiben is „az orbáni rezsim lebontásáért dolgozik majd”, és azért, hogy „Miskolc egy jól élhető város legyen”.

„Azt gondolom, hogy a Momentum egy fejlődőképes, fiatalos lendületű párt, amelyet a támogatottsága is mutat. Én úgy gondolom, hogy jó lesz ehhez a családhoz tartozni, örülök annak, hogy a Momentummal közös utunk most elkezdődik” – nyilatkozta a humoristából lett politikus.

Erdei Sándor nem új szereplője a hazai közéletnek. 2018-ban függetlenként, de az ellenzéki pártok támogatásával indult a miskolci időközi önkormányzati választáson, ahol alulmaradt a Fidesz jelöltjével, Nagy Ákossal szemben. 2021-ben a Jobbik jelöltje volt az ellenzéki előválasztáson a sátoraljaújhelyi körzetben, itt nyerni is tudott, épp a momentumos jelölt, Berger Zsolttal szemben. Ennek fényében a 2022-es országgyűlési választásokon is indult, ott azonban már vereséget szenvedett a fideszes Hörcsik Richárdtól. Hörcsik a szavazatok 60,6 százalékát szerezte meg tavaly áprilisban, míg Erdeire 29,9 százalék voksolt.

Erdei a sajtótájékoztatón kijelentette azt is, hogy továbbra is tagja marad Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalomának, mivel a két tagság nem zárja ki egymást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik