Közélet

Pénz nem volt a bővítésre, konténerben tanulnak a másodikosok az egyházi iskolában

Új oktatási helyiségek építésére nem volt forrás, ezért konténereket vásárolt a református egyházközség az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola számára. A másodikos kisdiákok konténertermekben kezdik a tanítást idén szeptembertől.

Az iskola igazgatója, Víghné Pintér Lilla az MTI-nek azt mondta, bár 2011-ben csökkent az iskolába járók létszáma, az utóbbi években egyre több kisdiákot íratnak be hozzájuk. Az intézményben két nyolcadikos osztály van, a többi évfolyamon három-három osztállyal működik az iskola.

Mivel angol-magyar nyelven zajlik az oktatás, az előírásoknak megfelelően csoportbontásban kell tanítani bizonyos tantárgyakat – részletezte a körülményeket igazgató.

Szerinte emiatt egy ideje már volt nem elegendő a rendelkezésre álló huszonöt tanterem, új oktatási helyiségek építésére pedig nem volt forrás.

Az Orosházi Református Egyházközség a helyzet megoldása érdekében konténerek megvásárlásáról döntött. Ezek telepítése a múlt év őszén kezdődött meg és az idén nyáron fejeződött be. Az új egységben három, egyenként ötvenhat négyzetméteres tantermet, egy tanári szobát, folyósót, mosdókat és egy raktárat alakítottak ki.

Az iskolát 2011 óta tartja fenn a református egyház, akkor indult az első magyar-angol két tanítási nyelvű osztály is. Az iskola huszonhárom osztályába jelenleg több mint ötszáz diák jár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik