Közélet

Medencés luxuslakópark és mélygarázs épül a régi kemping helyére Balatonszemesen, ahol 50 fát is kivágtak

Az Átlátszó riportja szerint hatalmas luxuslakópark épül a parton Balatonszemesen. Mint írták, a Balaton-parti telken letaroltak mintegy félszáz fát, hogy ott egy 153 lakásos, medencés luxuslakópark épülhessen, 149 férőhelyes mélygarázzsal, eközben az ingatlan előtt „jelképesen” leválasztott privát strand lesz, amihez 8 600 négyzetméteren kotrással mélyítik a Balaton medrét és egy 150 négyzetméteres stéget is építenek. A lakásokhoz balatoni örökpanoráma, kültéri medence, szauna és jakuzzi is jár. A beruházó jelezte a lapnak, hogy „a korábbi növényzet pótlásra kerül oly módon, hogy a területen több mint 30 darab fát és több mint 330 darab cserjét ültetnek. A cég azt is tudatta: „a Balatonszemes Község Önkormányzat közigazgatási területén lévő magánterületi favágások nem engedélyhez kötöttek”.

A területen régebben egy állami tulajdonú, fás kemping működött, szolid árakkal. A Balaton-parti Hattyú-kempingtől az állami tulajdonban lévő Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) eléggé hirtelen, részben a járvány gazdasági hatásaira hivatkozva vált meg – írja a portál, amely arra is emlékeztet, hogy Balatonszemes utolsó kempingjéért két éve hiába címeztek 5300 aláírással ellátott petíciót az önkormányzatnak annak megakadályozása érdekében, hogy egy újabb „borzalmas betonmonstrum” épüljön.

A mostani építkezés mögött a Biggeorge áll, azaz Nagygyörgy Tibor milliárdos, a 35. leggazdagabb magyar. Nagygyörgy legismertebb érdekeltsége az Otthon Centrum ingatlanközvetítő.

Az árak meglehetősen borsosak lesznek: egy négyszobás, 90 négyzetméteres lakásért bruttó 232 millió forintot kérnek, az egyszobás, 32 négyzetméteres lakások 59 milliótól kezdődnek.

Frissítünk!

Cikkünk címében eredetileg azt állítottuk, hogy félezer fát vágnak ki Balatonszemesen, a hibát korrigáltuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik