Közélet

Országos tanszergyűjtő kampányt indít a Startlap

Getty Images
Getty Images
A legkisebbek iskolai felkészülését támogatják.

A Startlap az Age of Hope alapítvánnyal közösen országos programot indított annak érdekében, hogy minél több szükséges eszközt teremtsenek elő az iskoláskorúak számára. A hátrányos helyzetű gyermekeket, iskolákat, tanodák és gyermekvédelmi intézményeket segítő jótékonysági akció augusztus 14-én veszi kezdetét, a gyűjtőpontokon pedig egészen szeptember 14-ig várják az adományokat. A jótékonysági felhívás célja minél több hasznos tárgy gyűjtése, amely elengedhetetlen az iskolatáskába: a színes ceruzáktól kezdve a füzeteken át a legkülönbözőbb papír-írószerekig várják a tanszereket. Így ragasztó, olló, vonalzó vagy éppen szögmérő is kerülhet a felajánlások közé.

Évek óta az iskolakezdés időszakában azon dolgozunk alapítványommal, hogy minél több kisgyermek megfelelő mennyiségű es minőségű eszközökkel, jól felszerelt iskolatáskával kezdhesse meg a tanévet. Ez egy kicsi, de fontos lépés a hátrányok leküzdéséhez

– mondta Tóth Ákos a Remény Kora Gyermekvédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke.

„Kampányunk azzal a céllal jött létre, hogy összefogjunk és enyhítsük azoknak az intézményeknek a terheit, ahol hátrányos helyzetű gyerekek tanulnak. A Startlap csapata hisz abban, hogy az oktatás az egyik legfontosabb hosszú távú befektetés a jövő generációi számára, közös erővel pedig valódi segítséget nyújthatunk a rászoruló diákoknak” – mondta Kánya Andrea, a Startlap főszerkesztője.

Az adományozók a tárgyakat a Central Médiacsoport Zrt. címén (1037 Budapest, Montevideo u. 9.), valamint az országban található 13 Cseriti gyűjtőpontok valamelyikén is átadhatják. Arról, hogy a csomagok a megfelelő kezekbe jussanak, az Age of Hope gondoskodik. A kezdeményezés során ugyancsak elfogadnak pénzbeli felajánlásokat is, amelyeket a Remény Kora Gyermekvédelmi Alapítvány hivatalos oldalának alján található számlaszámra küldhetnek el az adományozók.

A Startlap kiadója a 24.hu-t is kiadó Central Médiacsoport.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik